Direktlänk till inlägg 22 juni 2013
Rabarber och jordgubbspaj
Enkelt recept på smulpaj med jordgubbar och rabarber.
Snabbt och enkelt recept på en rabarber och jordgubbspaj som går fort eftersom den görs med smuldeg.
Tid: 35 minuter varav 20 min i ugnen
6 portioner
Ingredienser:
Smuldeg:
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
0.75 dl strösocker
100 g smör
eller 1 dl flytande margarin
Fyllning:
3 stjälkar rabarber
0.5 liter jordgubbar
0.5 dl strösocker
2 msk potatismjöl
Utrustning du behöver:
1 st pajform
Gör så här:
Blanda mjöl, havregryn och socker i en bunke. Skär fast smör i småbitar och fördela med fingertopparna till en smuldeg. Eller använd bara en sked och rör ner flytande margarin till en smulig deg.
Skala och skär rabarber i centimetertjocka bitar. Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar.
Lägg rabarber och jordgubbar i en ugnssäker form. Strö över socker och potatismjöl. Fördela smuldegen över fyllningen.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 15-20 minuter.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 | 14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 | 23 | |||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 | |||
|