Senaste inläggen

Av Marie - 31 maj 2014 14:04

Har rensat bort lite säljas och slängas...

Av Marie - 31 maj 2014 11:44

Fortsätter projekt städning. Lillkillens rum ska röjas, rensas och städas. Om vecka är det dags att stå och sälja på loppis.

Bara att börja fundera på vad han verkligen leker med och använder.

Av Marie - 29 maj 2014 18:04

Så här såg det ut innan jag började...

Högar med gammal reklam på bänken. Flera påsar med återvinning och pant. Fy så det såg ut. Men nu börjar det se bättre ut.

Av Marie - 25 maj 2014 21:47

Trodde att det skulle bli svårt att få i hop de 10000 steg per dag, som jag behöver för att nå stegmålet för tävlingen jag är med i, den här helgen. Men det gick bra. Inte ett enda motionssteg men ett snitt på 14255 steg de senaste tre dagarna. Riktigt nöjd med det. Totalt under tävlingen har jag ett snitt på 13105 steg per dag. Nu behöver jag bara komma i gång med annan träning också.

Av Marie - 23 maj 2014 06:45

Nu har vi haft riktigt fint väder här några dagar. Sol och varmt. Jag har tur som har ett arbete som innebär mycket utevistelse. Senaste dagarna har vi på förskolan varit ute från nio, halv tio och till stängning. Bara inne för att äta lunch.

I går slutade jag tidigt. Då gick jag och sonen en sväng förbi stan på vägen hem. Köpte bland annat glass till mellis.

Av Marie - 1 maj 2014 11:41

Det städas som vanligt när jag har ledigt... Ständigt kaos här känns det som. I dag ska påsken bort. Försöker förnya lite samtidigt. Inte ställa fram samma saker vi hade tidigare på samma ställe.

Av Marie - 30 april 2014 19:17

Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar

Ingredienser

Portioner: 8 bitar

  • 2 färdiga marängbottnar
  • 150 g mjölkchoklad
  • 4 1/4 dl vispgrädde
  • 250 g frysta, tinade hallon eller färska hallon (250 g frysta mostsvarar 5 dl färska)

Garnering

  • 1/2 l jordgubbar
  • 2 dl färska hallon

Så här gör du


8 bitar/portioner


Mjölkchokladtryffel:

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1/4 av grädden och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.

  1. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar.
  2. Hallongrädde: Vispa resten av grädden lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
  3. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
  4. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.


   

Av Marie - 11 april 2014 20:06

Bara en vecka kvar till påsk. Ska bli skönt med lite extra ledigt. Har inga större planer men hoppas på bra väder.

Fjädrar inne...

...och fjädrar ute.

Presentation


Välkommen till min blogg. Trevligt att du har hittat hit.

Jag är förskollärare. Med andra ord arbetar jag med det bästa som finns, barn - vår framtid.

Jag kommer att skriva om mat, bak, hem och trädgård.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards