Direktlänk till inlägg 20 november 2012
Jordgubbar sätter färg på denna goda och syrliga saft.
1 sats räcker till ca 1,5 l saft.
1 sats
Ingredienser
3 st | rabarber, (ca 500 g) stora |
5 dl | vatten |
800 g | |
1 st | lime, finrivet skal och saft |
500 g | strösocker, (ca 6 dl) |
Tillagning
1. Skär rabarbern i bitar.
2. Koka upp vattnet i en kastrull. Lägg i rabarber, jordgubbar, limeskal och limesaft. Koka ca 10 min under lock. Mosa bären mot kastrullens kant.
3. Häll upp massan i en silduk och låt saften rinna av.
4. Koka upp saften och rör i sockret. Koka upp på nytt och koka tills sockret har smält. Skumma väl och häll upp saften på rengjorda varma flaskor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||||
|